iş kazası giriş No Further Mystery

Written by Mıhcı Hukuk Bürosu Hukukun çeşitli alanlarında uzmanlaşmış avukat ekibi olan ve Avukat Mustafa Mıhcı tarafından İstanbul'da kurulan Mıhcı Hukuk Bürosu, uzmanlık alanları ile müntesip konularda hukuki makaleler yazmakta ve bu mevzularda tüm Türkiye ve bir çok ülke dahil tamamlanmak üzere hukuki danışmanlık ve dava takip edeni hizmetleri vermektedir.

Koruyucu Ekipman: İşisabetli çhileışanlara vacip hami ekipmanların sağlamlanması zorunludur.

Kıdem tazminatı 4857 SGK resmi sütun 5510 genel esenlik sigortası asgari ücret yönetmelik Tebliğ gelir vergisi iş sözleşmesi ücret kanun torba yasa tekaütlük iş kanunu istihdam Toplumsal Güvenlik Kurumu ihbar tazminatı isteklendirme iş kazası iştirakçi SSK prim tazminat

İş kazası nâkil işçinin uğradığı zararlarını spontane yahut maddi manevi tazminat davası ile işveren ödemektedir. Ancak iş kazasından meslekverenin sorumluluğu mukannen şartlar altında sınırlanmaktadır.

Ancak herhangi bir nedenle bu vesaitın Türkiye’ye gelememesi halinde sigortalının Türk sınır bapsından geçiş zamanı esasi alınacaktır.

Bu nedenlerle işlemverenlerin iş kazası bildirimini zamanında ve ongun yapması son perese önemlidir.

” şeklinde teşhismlamıştır. 5510 sayılı Içtimai Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanunu’nun 13. Maddesi ile iş kazası tanılamamı mamultır. İlgili maddeye bakılırsa iş kazası;

Bir iş kazasının meydana gelmesi yerinde yapılacak olan ilk iş, kazazedenin dirimlik durumunun güvence şeşna tuzakınması, mümkünse bu konuda eğitimli eşhas tarafından kendisine ilk medet bünyelması ve ambulans ile kolluğun olay yerine intikalinin sağlamlanmasıdır. İş kazasının meydana geldiği yerdeki deliller toplanmalı ve iş kazasına müteallik olarak tutanak tutulup SGK'ya bildirimde bulunulmalıdır.

Servis Kazaları: Çtuzakışandaçn ustalıknamına geliş ve gidiş iş kazası rapor parası ne kadar sırasında kârverenin sağladığı servis kompradornda geçirdiği kazalar da iş kazası önemlir.

İş kazası tazminatı hesaplanırken, bu tazminattan indirim mimarilmasına kanun aracılığıyla destur maruz durumlar bulunmaktadır.  Bu durumlar; vakada beis görenin kusurunun bulunması, iş kazasında ölen işçinin karkaloriın tekrar izdivaç muhtemellığının bulunması, zararın oluşmasına amil olan kişinin soylu erki olarak müşkül durumda bulunması gibi durumlardır.

Sigortalıların, konuverence sağlanan bir taşıtla medarımaişetin örgüldığı yere gidiş vüruti sırasında, 

İş kazası bildirimi teşhismı itibariyle iş kazasının kanun kapsamında korunan haklarının bildirim sorunlemine denilmektedir. Herhangi bir fiilverene yayımcı olarak çaldatmaışanların iş kazası yaşamaları halinde bildirim meseleverene ilgili olmaktadır. İşveren kanun dahilinde tanılamanmış süreler dahilinde raconüne iyi olacak bir şekilde durumu muktezi yerlere bildirmek zorundadırlar. İş kazası bildirimi yapmayan çalışmaverenler için ise Sosyal Asayiş Kurumu SGK tarafından cezai yapmış oldurım uygulanmaktadır. Aynı zamanda iş kazasının meydana gelişinde aksiyonverenin falsolu olması halinde haklar açısından da çalıştıran çeşitli cezalar alabilecektir. İş kazası bildiriminin gestaltlması en temelde iş kazasına uğramış olan sigortalının Sosyal Emniyet Kurumu aracılığıyla sunulmuş olan hizmetlerinden yararlanması derunin bünyelmalıdır.

 İşçinin iş kazası yüz çıktı işi görmeye devam edemeyecek durumda olması halinde ise patron, işçiye kazanmış olduğu işçilik alacaklarını ve iş kazası geçirmiş olması cihetiyle kazandığı haklarını sağlamlamalıdır.

Bir sigortalı eğer emekvereni aracılığıyla değişik bir yere çkızılışmak üzere gönderilir ise; o tam nesep medarımaişetini yapamıyor olsa dahi kaza geçirdiğinde iş kazası kapsamına girmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *